BurgasConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

24 Август 2013

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Колеж по туризъм към университет „Проф. д-р Асен Златаров“
Морска градина

Конференцията се провежда с любезното съдействие на университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Програма

  1. Откриваневидео
  2. Vim > Твоя редакторАндрей Радеввидео
  3. Introduction to (Modern) JavaScript TestingJake Luerвидео
  4. Обедна почивка
  5. Share memory by communicating in GoКирил Владимироввидео
  6. Разбират ли кардиолозите от динамика на флуидите или как да навържем хетерогенни компоненти в подходящ потребителски интерфейсГеорги Георгиеввидео
  7. Числата в софтуераСтефан Къневвидео
  8. Кафе пауза
  9. "Дистрибутирана компания" - възможно ли е всички да работят отвкъщи и работата да върви?Веселин Николоввидео
  10. Practical SA - Смяна на Data CenterИван Димитроввидео
  11. Светлината в края на тунела е влакВасил Колеввидео
  12. Lightning talksвидео
  13. Закриваневидео

Лектори

Thumb image

Андрей Радев

Андрей пише Ruby и Javascript от доста време, но статичната типизация го изкушава -- я покрай Typescript, я покрай Rust. Първия го спасява при рефакториране в ProductHunt, а втория го надъха толкова много, че организира избираем курс в СУ, който ще започне шестата си година идващия зимен семестър. Вероятно ще показва код във Vim, защото продължава да е по-лесно от писането на слайдове.

Thumb image

Jake Luer

Jake Luer is a Node.js developer and consultant focused on building the next generation of mobile and web applications. He is the author if Chai.js and many other open-source javascript modules. You can find him as logicalparadox on GitHub and @jakeluer on Twitter.

Thumb image

Кирил Владимиров

През заетото си време пише на Python, а през свободното се занимава с достатъчно неща за да е на мнение, че светлата част от денонощието трябва да е поне 40 часа, през зимата. Води курс във ФМИ към СУ и смята да започва нов, след като на всички останали им писна да слушат колко велик език е Go. Ползва Vim, гордее се, че 100% от нещата на машината му са open-source и не спира да се хвали колко велик математик е, след като успя да си вземе анализа едва от осмия път.

Thumb image

Георги Георгиев

Георги е ръководител офис Бургас на ТехноЛогика ЕАД, с над 11 години професионален опит в анализ, проектиране и разработка на OLTP и Data Warehouse информационни системи с Microsoft и Oracle технологии. Когато не се занимава с управление на проекти му се налага да е арбитър във вечната драма сред програмистите - .NET vs Java. За това започна да тренира и бойни изкуства - помага.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Веселин Николов

Веселин е уеб програмист с почти 15 години стаж. Работи в Automattic, в един от екипите по разработка на WordPress.com. В момента е спец по PHP, WordPress и каквото друго се наложи.

Thumb image

Иван Димитров

След като написва ISP accounting система с cgi уеб интерфейс, потребители, разплащане, фактури и mrtg графики на C, спира да се занимава с глупости и започва да се занимава със системна администрация. Щастливо не-програмиращ вече 13 години, се радва когато uptime числото удря 99.95%. Пие бира.

Thumb image

Васил Колев

Васил Колев е системен администратор от 15 години, който се занимава с всякакви системи под сериозно натоварване, а като това му доскучае – с хора. В последните години се занимава усилено с initLab и организацията на OpenFest

After Party

Bar & Dinner Фиеста
Северен Плаж, паркинг Адам и Ева, 8000 Burgas, Bulgaria

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип