BurgasConf

BurgasConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

08 Юли 2023

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Международен Конгресен Център Бургас
Морска гара Бургас, ул. „6-ти Септември“, 8000 Пристанищен комплекс, Бургас

Зала Форос, етаж 2

Програма

 1. Кафе
 2. Откриване
 3. How to plan a featureРадослав Станков
 4. Как да убием и последната дискета с Open Source технологии?Леон Анави
 5. PHP and JavaScript are dead. Long live PHP and JavaScriptХристо Чонов
 6. Обяд
 7. Компютърно зрениеГеорги Маринов
 8. Translation interface on steroidsЛюбомир Филипов
 9. Почивка
 10. Access Control ModelsЙордан Танев
 11. Как се прави Exploratory TestingПетър Събев
 12. Lightning talks
 13. Закриване
 14. Афтърпарти

Спонсори

1xInternet Scalefocus FFW

Партньори

BurgasLab Dev Craft

С медийната подкрепа на

dev.bg

Лектори

Thumb image

Радослав Станков

CTO и Co-Founder в Angry Building. Бил е Head of Engineering в ProductHunt. Работи в индустрията повече от 20 години. Вярва, че програмирането и продукта вървят ръка за ръка. В момента основно разработва с Ruby, JavaScript. Участвал е в доста open-source проекти. Голяма част от тях могат да бъдат намерени в неговия Github акаунт.

Thumb image

Леон Анави

Леон е софтуерен инженер, любител на софтуера и хардуера с отворен код.

Thumb image

Христо Чонов

Христо Чонов, главен софтуерен инженер в 1xINTERNET GmbH, може да се похвали с впечатляваща 14-годишна кариера в областта. Той е следвал в TU Darmstadt в Германия, след което има възможността да се задълбочи в Drupal като част от работата си, което разпалва страстта му към писане на софтуер с отворен код и сътрудничество с глобална общност от разработчици за справяне със сложни софтуерни предизвикателства. Това, което започна като работа, скоро се превърна в страстно хоби и начин на живот за Христо. Неговите изключителни умения и всеотдайност го доведоха до там да заеме уважаваната позиция като Drupal Core Maintainer за ORM системата (Object Relational Mapping). В тази позиция той играе решаваща роля в оформянето и подобряването на основната функционалност на Drupal. Нещо повече, експертизата на Христо му е спечелила признание като лектор на реномирани международни Drupal събития. Тези събития привличат публика от 50 до 3000 участници, всички нетърпеливи да чуят за прозренията и знанията на Христо.

Thumb image

Георги Маринов

Ембедед разработчик от 15+ години. Превърнах хобито си в основна работа. В момента съм във firmware екипа на Shelly. Мотивацията ми е да споделям знания и да помагам на хора, които имат желание разработват интересни устройства.

Thumb image

Любомир Филипов

Любомир Филипов e IT специалист с опит над 15г. Той е Group Architect и Deputy Program Manager на програма "Polaris", която е част от международната софтуерна компания FFW Agency. Разработвал е различни софтуерни решения за агенции от Австралия, Германия, САЩ и Нова Зеландия. Той е лектор на международни конференции и преподавател по дисциплините PHP и Шаблони за софтуерен дизайн към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. През последните 10 години активно организира турнири, хакатони, конференции, свързани с компютърните науки и е сертифициран възпитаник на Harvard Business School online, като специализира в Leadership and Management.

Thumb image

Йордан Танев

Казвам се Йордан Танев и съм Software architect в Scalefocus. Занимавам се професионално с разработка на софтуер от над 15 години. Занимавам с технологии в .NET света и съм Azure Solutions Architect Expert и Togaf foundation сертифициран. Работил съм по разнообразни ентърпрайс проекти, в различни области. В свободното си време обичам да чета за нови технологии и да преквам време със семейството си.

Thumb image

Петър Събев

Петър Събев се занимава с програмиране още от 9-годишен, бил е част от националния отбор по информатика, а от 2005 г. насам голямата му страст е тестването на софтуер. Минал е по цялата кариерна стълба от Junior QA до CEO на собствена консултантска компания, говорил е на редица конференции в България, Нидерландия, Русия, Италия, Литва и Сърбия, а и самият той е съорганизатор на вякои от най-големите ИТ събития у нас. Доктор по информатика в Русенски университет, женен, с две деца, пет лаптопа, котка и 80-литров бойлер!

Записвания

Архив

Контакти:
Екип