BurgasConf

BurgasConf е техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти.

21 Юни 2014

Събитието завърши
вход свободен

Къде?

Хотел Аква, Зала Амфибия
Бургас, бул. Демокрация, Комплекс Лазур

Искате да присъствате, но няма кой да ви закара?

Погледнете нашето carpooling табло.

Програма

 1. Кафе ☕︎
 2. Откриване
 3. The idiot's approach to patchingМариян Мариноввидеопрезентация
 4. Редактори vs. IDE-таСтефан Къневвидео
 5. Разработка на хибридни мобилни приложенияГеорги Георгиеввидео
 6. Обяд
 7. Single Page Application – AngularJS, NodeJSДимитър Данаиловвидеопрезентация
 8. Автоматизация с GruntХристо Чакъроввидеопрезентация
 9. Command Line <> GUI?Евгени Куневвидеопрезентация
 10. Кафе пауза ☕︎
 11. 3D графика в браузъра с three.jsАндрей Радеввидеопрезентация
 12. Сигурността на системи от реалния святВасил Колеввидеопрезентация
 13. Lightning Talksвидео
 14. Закриване

Лектори

Thumb image

Мариян Маринов

Marian is a system administrator by heart. He is working with Linux for more then 20 years. Currently he is Head of DevOps at Web Hosting Canada. He is a big fan of FOSS and regularly speaks at different FOSS conferences around the world. Marian also helps with the organization of OpenFest - Bulgaria's biggest FOSS conferences. In his spare time he teaches Linux system administration and Network security courses in Sofia University and SoftUni.

Thumb image

Стефан Кънев

Стефан се занимава с програмиране откакто се помни. Сред любимите му неща са Ruby, Vim, автоматизирани тестове, папийонки, Apple продуктите и всевъзможни екзотични езици за програмиране. В заетото си време програмира на Rails, а в свободното - води един-два курса във ФМИ към СУ, пише много код, който после трие и се опитва да не се нарани с планинското си колело. Никак не обича PHP и е амбивалентен към Java.

Thumb image

Георги Георгиев

Георги е ръководител офис Бургас на ТехноЛогика ЕАД, с над 11 години професионален опит в анализ, проектиране и разработка на OLTP и Data Warehouse информационни системи с Microsoft и Oracle технологии. Когато не се занимава с управление на проекти му се налага да е арбитър във вечната драма сред програмистите - .NET vs Java. За това започна да тренира и бойни изкуства - помага.

Thumb image

Димитър Данаилов

Димитър Данаилов има солиден опит (6+ години) като софтуерен програмист в следните области: Java, PHP, Android, Mobile Development, Ruby on Rails, Javascript, HTML 5. В момента усилено изучава Cloud Технологии, Windows 8, Node.js, Asp.Net, Angularjs, Dart.

През последната една година усилено работи за изграждането на IT общност във Варна. Като успешно се проведоха курсове по Android и Javascript Development. Един от организаторите на Cloud Conf Varna и Startup Weekend Varna.

Thumb image

Христо Чакъров

Христо (Ицката) е фронт-енд архитект и тиим лиид в Нетклайм, чиито продукт е SiteKreator – мощен website builder. Основно се занимава с проектиране на интерфейси, интеграция на фронт-енд технологии, и писане на технически спесификации. Отвреме-навреме коди, за да поддържа форма. Води курсове по JavaScript. В малкото си свободно време се занимава с какво ли не - фотография, фитнес, тенис, отскоро и с кикбокс.

Thumb image

Евгени Кунев

От ранна възраст е запленен от нещата, които работят. От същия момент е обзет от желание да ги счупи, за да види може ли след това да ги поправи(да бъдат поправени изобщо). Тръгва по кривия път на математиката в невръстна възраст, когато преподаваната математика е лесна и в последствие осъзнава, че не му е там мястото. По-късно отива в (затвора) ФМИ и попада на (хора) съмишленици. Обича да е и от двете страни на обучителния процес. Изживява се като *nix проповедник и neckbeard. Обича да се кара на хората, които харесват нещата, "просто да работят". Изкарва си хляба с web и python. Преподава разни неща, заради удоволствието да вижда ентусизъм у хора, научаващи нови неща.

Thumb image

Андрей Радев

Андрей пише Ruby и Javascript от доста време, но статичната типизация го изкушава -- я покрай Typescript, я покрай Rust. Първия го спасява при рефакториране в ProductHunt, а втория го надъха толкова много, че организира избираем курс в СУ, който ще започне шестата си година идващия зимен семестър. Вероятно ще показва код във Vim, защото продължава да е по-лесно от писането на слайдове.

Thumb image

Васил Колев

Васил Колев е системен администратор от 15 години, който се занимава с всякакви системи под сериозно натоварване, а като това му доскучае – с хора. В последните години се занимава усилено с initLab и организацията на OpenFest

Записвания

Идеи и препоръки

Архив

Контакти:
Екип